Data: 7 de maig de 2010 a partir de les 9,30  del matí

Lloc Sala Puig i Cadafalch

Programa

Matí

9,30 h Salutació de benvinguda
10.00 Ponència
Una tasca gens utòpica, educar un país, a càrrec de JOAQUIM ARENAS I SAMPERA, pedagog, escriptor i membre de la Societat Catalana de Pedagogia.
11.00 pausa – cafè

11.30 Ponència
L’escola a Catalunya Nord: de la repressió lingüística de Jules Ferry a la recuperació identitària de les classes bilingües d’ara, a càrrec d’ALÀ BAYLAC-FERRER, professor de català a la Universitat de Perpinyà, vicepresident de l’APLEC (Associació per a l’Ensenyament del Català) i autor de la tesi «Societat, llengua i ensenyament a la Catalunya Nord».
Col·loqui fins a les 14,00 h.

Tarda

16,00 h Ponència
Evolució de la llengua en els sistemes educatius a Andorra i consciència nacional, a càrrec de MYRIAM ALMARCHA, autora de la tesi «Migracions, llengua i ensenyament a Andorra» i professora de la Universitat de Perpinyà.

Organitza: Grup de Recerca en Història de la Llengua de la Universitat de Girona i SHE