Palma, 26 a 28 de novembre de 2014

Tema i seccions

La Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i el Grup d’Estudis d’Història de l’Educació, amb el suport del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques, la Facultat d’Educació i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de les Illes Balears, convoquen conjuntament les XXI Jornades d’Història de l’Educació sota el tema “Imatges de l’escola, imatge de l’educació” que es desenvoluparan a Palma (Illes Balears) del 26 al 28 de novembre de 2014.

En elles es tractaran a partir de diverses seccions relacionades amb la temàtica indicada:

Secció 1. L’escola imaginada (la representació artística de l’escola imaginada per artistes i creadors: l’escola a la pintura, a la literatura, a la música, a la fotografia artística, al cinema, a l’arquitectura, etc.);
Secció 2. L’escola recordada (la memòria i el record de l’escola a través de les memòries escolars i personals, dels testimonis orals, dels objectes i materials de l’escola, dels espais de conservació museístics, dels dibuixos escolars, de la fotografia,etc.);
Secció 3. L’escola pensada (l’ideal d’escola als grans corrents pedagògics i autors, reflexions sobre l’escola, etc.).

Així mateix, es dedicarà una darrera secció, més enllà de la temàtica concreta de les Jornades, a:

Secció 4. La recerca i docència en Història de l’Educació (historiografia, recerca en història de l’educació i innovació docent en història de l’educació a l’àmbit universitari).

Primera circular

Segona circular

Tercera circular 

Distribució de comunicacions per seccions

Programa

Més informació