“Imatges de l’escola, imatge de l’educació”

Palma, 26 a 28 de novembre de 2014

Informació en pdf

1a circular

La Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i el Grup d’Estudis d’Història de l’Educació, el Departament de Pedagogia i didàctiques específiques, la Facultat d’Educació, l’Institut de Ciències de l’Educació i l’Institut de Recerca i Innovació Educativa de la Universitat de les Illes Balears, convoquen conjuntament les XXI Jornades d’Història de l’Educació sota el tema “Imatges de l’escola, imatge de l’educació” que es desenvoluparan a Palma (Illes Balears) del 26 al 28 de novembre de 2014.

En elles es tractaran a partir de diverses seccions relacionades amb la temàtica indicada:

1) L’escola imaginada (la representació artística de l’escola imaginada per artistes i creadors: l’escola a la pintura, a la literatura, a la música, a la fotografia artística, a l’arquitectura, etc.);
2) L’escola recordada (la memòria i el record de l’escola a través de les memòries escolars i personals, dels testimonis orals, dels objectes i materials de l’escola, dels espais de conservació museístics, dels dibuixos escolars, de la fotografia,etc.);
3) L’escola pensada (l’ideal d’escola als grans corrents pedagògics i autors, reflexions sobre l’escola, etc.). Així mateix, es dedicarà un quart apartat, més enllà de la temàtica concreta de les Jornades, a la recerca i docència en Història de l’Educació (historiografia, recerca en història de l’educació i innovació docent en història de l’educació a l’àmbit universitari).

En properes circulars es concretaran el programa, les dates per al lliurament de resums i text complet de les comunicacions per a la seva avaluació, acceptació i publicació, així com d’altres informacions d’interès (butlleta i preus d’inscripció, possibilitat  d’allotjaments, etc.)