La Societat  d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, filial de l’Institut d’Estudis Catalans convoca la Segona edició del Premi Jordi Monés i Pujol-Busquets al millor Treball de Final de Grau (TFG) en Història de l’Educació.
Qui era Jordi Monés i Pujol-Busquets?
Jordi Monés i Pujol-Busquets (Badalona, 22 de setembre de 1928 — 27 de març de 2020).  Va ser pioner de la història de l’educació als Països Catalans i a Espanya, i fou un dels fundadors l’any 1983 de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana. A principis de març de 2020 va rebre la Creu de Sant Jordi, en reconeixement a la seva trajectòria. De formació autodidacta, va publicar més de 40 llibres —en solitari o amb altres especialistes— i va escriure nombrosos articles en revistes d’àmbit general o especialitzades com Educació i Història, Perspectiva escolar, L’AvençPresència, Cuadernos de Pedagogía, Guix, Crònica d’Ensenyament, Revista de Educación, entre altres. Més informació

Objectius del Premi:

El Premi té un doble objectiu. Per una banda, homenatjar la figura de l’historiador de l’educació Jordi Monés, traspassat recentment, i per l’altra, estimular la redacció de treballs de final de grau sobre temes d’Història de l’Educació.

Bases de la Convocatòria