El dia 21 de setembre de 2023, la Rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro Faure, va presidir l’obertura de la jornada commemorativa a Rosa Sensat, amb motiu del 150è aniversari del seu naixement.

Coorganitzada per la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, la Facultat d’Educació de la UA i l’Associació de Mestres Rosa Sensat. L’acte va comptar amb la intervenció del degà de la Facultat d’Educació, José M. Esteve, la presidenta de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, Mar Hurtado i la presidenta de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, M. Carmen Agulló Díaz.
La Rectora va descobrir una placa i un roser, al jardí de la Facultat, que commemoren l’estada de Rosa Sensat com a professora de l’Escola Normal d’Alacant de 1900 al 1904.
La jornada va incloure una visita a l’exposició «Rosa Sensat i Vilà. Quan l’educació s’arrela en la vida», de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, que s’exhibirà en el vestíbul d’entrada de la Facultat d’Educació fins al dia 2 d’octubre.
Finalment, la sala d’actes de la Facultat va acollir la taula rodona, titulada «Rosa Sensat, mestra de mestres», amb la intervenció d’Isabel Marcillas Piquer i Isabel Domènech Jiménez, les dues professores de la Universitat d’Alacant, i moderada per M. Carmen Agulló Díaz, de la Universitat de València, presidenta de la Societat d’Història de l’educació dels Països de Llengua Catalana,

Cartell